båtturer 2024

Upptäck magin av sommaren 2024 med våra spännande fasta båtturer! Glöm inte att markera dina kalendrar för de härliga sommardagarna på vattnet med Älvkungen. Under semesterperioden 20e Juni till 20e Augusti går det fasta avgångar på tisdagar och torsdagar med start 11:00

Dyk in i äventyret under en 2-2,5 timmars resa som tar dig genom fantastiska vyer och stannar vid den idylliska Skibbikken stranden, där du kan ta ett uppfriskande dopp i det klara vattnet. Glöm inte att ta med din favoritfika och badkläder för att verkligen njuta av dagen till fullo!

Priserna är så förmånliga som de är lockande – endast 295kr för vuxna och 195kr för ungdomar mellan 6-18 år. Och för de allra yngsta barnen under 6 år åker gratis!

Observera att vi behöver minst 5 betalande deltagare för att turen ska bli av, så se till att boka din plats i förväg för att undvika besvikelse. Men oroa dig inte, om du bestämmer dig i sista minuten är du välkommen att dyka upp vid kajplatsen vid ICA/brandstationen och se om det finns plats kvar!

Och för de som söker en upplevelse, varför inte överväga att abonnera hela båten för en privat tur? Vår charmiga båt rymmer upp till 12 passagerare och priser börjar så lågt som 1500kr. Detta erbjuds från Juni till September.

Missa inte chansen att skapa sommarminnen som varar livet ut – boka din plats idag och ge dig själv något att se fram emot!

Bild på båten Älvkungen
Båten heter Älvkungen och är en kopia på en båt som trafikerade sträckan Sorsele-Gillesnoulle så tidigt som 1921.
This image has an empty alt attribute; its file name is Alv3-820x1024.jpg

Historik

Älvkungen – en historisk turbåt på Vindelälven
När fjällbefolkningen skulle frakta post, gods, kreatur och förnödenheter fick de vandra, mil efter mil, i väglöst land – det var skälet till att båten Älvkungen byggdes.
Trafiken började sommaren 1921 och under 18 år trafikerade Älvkungen den 6 mil långa sträckan Sorsele – Gillesnoule två gånger per vecka.Under 1940-talet byggdes det både vägar och broar längs älven och båttrafiken var inte längre nödvändig. Älvkungen blev bortglömd, liggande på land, under många år. Den nya Älvkungen färdigställdes 2004, den är så nära en kopia man kan komma och samtidigt upprätthålla de krav som sjöfartsverket ställer idag. Nya Älvkungens hemmahamn finns vid hembygdsområdet i Sorsele, där har även originalet ett eget båthus.